Etiketler

26 Ekim 2010 Salı

Mutlukent'in Yöneticisi / Emin Özdemir, Kök Yayıncılık, 2005





Mutlukent'in Yöneticisi / Emin Özdemir, Kök Yayıncılık, 2005


Kitabı, kütüphaneden ödünç alıp severek okuyan Melis'ten dinleyelim:


"Bana göre tamamen eğitici ve öğretici bir kitap .Benim yaş grubumun da okuyabileceği kapasitede. Bol hikayelerle anlatılıyor. Planlı çalışmamıza da yardımcı olabilir.


Kısacası size özetleyim:
Bir bilge vardır bu bilgenin karsını erken ölür. İki çocuğuyla tek başına kalır. Bir gün gelir bilge ölür. Oğullarının birine 100 altın birine ise kendi yazdığı bir kitabı verir. Bu kitabı verdiği oğlu büyür ve başka bir ülkeye gider bu ülkenin adı ‘DERTLİKENT’bu ülkeye bir yönetici gerekir bu çocuk bu ülkenin yöneticisi olmak için sınava girer ve kazanır.


İşte size kitaptan bir alıntı:

ANNE YÜREĞİ


Delikanlı, katı yürekli bir kızı sevmiş ve onunla evlenmek istemişti. Ancak kız, korkunç bir şart ileri sürerek:

- Senin sevgini ölçmek istiyorum, dedi. Bunun için de köpeğime yedirmek üzere bana annenin kalbini getireceksin. Delikanlı, tüyler ürperten bu teklif karşısında ne yapacağını şaşırmış ve uzun bir tereddütten sonra hislerine mağlup olup annesini öldürmeye karar vermişti. Annesi, belki de durumu ark ettiği icin oğluna fazla direnmedi. Ve çocuk, annesini öldürerek kalbini bir mendile koydu. Delikanlı , kızın isteğini yerine getirmiş olmanın heyecanıyla yolda koşarken, ayağı bir taşa takıldı. Kendisi bir tarafa, mendil içindeki kalp bir tarafa fırladı. Canının acısından, ağzından ister istemez “Ah anacığım!” sözleri döküldüğünde annesinin tozlara bulanan ve hala soğumamış olan kalbinden bir ses yükseldi:

- Canım yavrum, bir yerin acıdı mı?

Melis SATIKBOĞA

Darüşşafaka Eğitim Kurumları

6 B sınıfı öğrencisi

Küçük Vampir Yolculuğa Çıkıyor / Angela Sommer-Bodenburg, Say Yayınları, 2008




Küçük Vampir Yolculuğa Çıkıyor / Angela Sommer-Bodenburg, Say Yayınları, 2008

Darüşşafaka Eğitim Kurumları Kütüphanesi kullanıcılarından Aysu Ataş bu kitabı çok sevmiş... Bakalım bu kitapla ilgili bize neler yazmış:

"Angela Sommer Bodenburg bu kitapla çoğu kitapseveri kendine bağlamış olmalı. Çünkü anlatımları sizin kendi düşüncelerinizle o ortamı yaratmanıza bile yardım ediyor. Ne kadar vampirlere inanmasam da bu kitap nasıl oluyorsa beni okumaya itiyor. Her satırı okuduğumda "sonra ne olabilir?" diye kendime soruyorsam o kitabı sevmişim demektir. Ve bu kitapta her satırda daha da heyecanlanıyorum. Ben bu kitapta en çok Anton ve Anna karakterlerini sevdim. Çünkü Anna çok sevimli ve bir vampire göre çok duygusal bir karakter. Anton ise benim gibi vampir öykülerini okumayı çok seviyor. Bu kitapta Anton, Rüdiger ve Anna'nın tatil kurma hayallerinden ve onları nasıl Nuhnebi Köy'e götüreciğini düşünüyorlar. Gerçekten kitabı okurken kalbiniz daha hızlı atmaya başlıyacak. Size bu kitabı okumanızı tavsiye ederim."

Aysu Ataş
Darüşşafaka Eğitim Kurumları
6 E Sınıfı Öğrencisi

1 Ekim 2010 Cuma

Dünya Çocukları Tanışıyor / Burak Şentürk, Mandolin, 2008





Dünya Çocukları Tanışıyor / Burak Şentürk, Mandolin, 2008


Hem değişik ülkelerden çocuklar tanıyıp hem de onların dilinde "merhaba" demeyi öğrenmek istemez misin? İsterimmm dediğini duyar gibiyiz :) İşte bu kitap tam sana göre; Nijeryalı, Hollandalı, Çinli... Bir çok ülkeden çocuk kendi ülkelerini bu kitapta anlatıyor...

Bil bakalım Aksunai hangi dilde merhaba demek:)

Keyifli okumalar,

Not: Kitapla ilgili detaylı bilgi için şu bağlantıya göz atabilirsin:
http://www.mandolin.com.tr/haber.aspx?id=26&lng=tur

Semih ve Balat'ın Bulutu / Tim Davis, Mandolin, 2008





Semih ve Balat'ın Bulutu / Tim Davis, Mandolin, 2008
Semih'in tarihi Balat semtinde geçen bulutlu macerasını bizim kütüphanenin çocuk kullanıcıları çok sevdi :)
Arkadaşıyla o gece çıkacak fırtınayı balkonlarından izlemek üzere sözleşen Semih'in başına neler geliyor neler... Düşle gerçeğin birbirine karıştığı bu serüvene bayılacaksın :)
Kitapla ilgili daha fazla bilgi için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsin...
Keyifli okumalar,

http://www.mandolin.com.tr/haber.aspx?id=28&lng=tur

Hep Yeşil / Defne Akşin Akyol, Mavibulut, 2008




Hep Yeşil / Defne Akşin Akyol, Mavibulut, 2008


Bu kitabın kahramanı bir şişe :) Evet yanlış duymadın, bir şişenin serüvenini okurken - ya da dinlerken - geridönüşümün ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlayacaksın... Ayrıca bu kitabı okuduktan sonra gerçek bir çevreci olmak için daha çok özen göstereceğinden eminiz :)

Keyifli okumalar...