
Çocukların en sevdiği kitaplar hakkında çocukça paylaşımlar... Büyükler de okuyabilir :)
Etiketler
27 Eylül 2011 Salı
Kitapkurdu Lily / Gillian Shields, Kelime Yayınları

1 Haziran 2011 Çarşamba
Lollipop / Christine Nöstlinger, Günışığı Kitaplığı

Lollipop / Christine Nöstlinger, Günışığı Kitaplığı
Hikayenin asıl karakteri lollipop ama bu çocuğun adı lollipop değil. İsmini beğenmiyor bu yüzden bütün apartmanı dolaşıp kendilerine isim bulmalarını istiyor. Ama kimsenin söylediği isimler hoşuna gitmiyor. En son "karışık otto" ya gidiyor. (karışık otto:herşeyin satıldığı magaza. Ör:şeker, ayakkabı vs.)orada lollipop yemeye başlıyor. Sonra karışık otto'nun sahibi çoçuğa naber lollipop yiyen lollipop diyor. İşte o zamandan beri çocuğun adı lollipop oluyor. Lollipop şunu fark ediyor ki lolipopu çok iyi emdiğinde sol gözüne tutup dilek dilediğinde dileği gerçek oluyor. O zamandan beri bir olayın gerçekleşmesini istediğinde lollipop'a başvuruyor. Ama lollipop'un en büyük hayali doğum gününün kutlanması. Bu dileği gerçekleştiğinde kendine söz veriyor bir daha lollipop'a başvurmayacağına... Lollipopları bir arkadaşına veriyor. Lollipop ne yaşadıysa arkadaşı da olayların farkına varıyor ve senaryo başa dönüyor...
Şule ÇETİN 6C Darüşşafaka Kütüphanesi
Kraliçeyi Kurtarmak / Viladimir Tumanov, Günışığı Kitaplığı

Kraliçeyi Kurtarmak / Viladimir Tumanov, Günışığı Kitaplığı
Hikayede alex adlı bir çocuk vardır. bir gün okul servisine binerken yerde sihirli bir kalem bulur ve o gün ki matematik sınavında o kalemi kullanır ve kalem bütün soruları kendi kendine çözer . Bunu gören Alex Sam adlı arkadışına anlatır ama arkadaşı gerçeklere dayalı olduğu için başta inanmaz ama sonra etkisini görünce arkadaşına inanır . O akşam kitaplığında ona ait olmayan bir kitap görür . Kitapın kapağı yerde bulduğu kaleme benzerdir . Kitabı okumaya başlar ve kitabın içindebir kraliçeden bahsedildiğini görür . Bu kraliçe kötü biri tarafından kaçırılır ve 400 mahzeni olan ve mahzenleri geçebilmek için matematik sorularını çözmesi gerekir. Alex , Sam ve arkadaşları Vanessa kraliçeyi kurtarmak için ona yardım etmeleri gerekir ve bu kitap kraliçeye yardım ederken başlarından geçen olayları anlatır.
Kubilay Yaldız
Darüşşafaka Kütüphanesi
George'un Harika İlacı / Roald Dahl, Can Yayınları

George'un Harika İlacı / Roald Dahl, Can Yayınları
Hikâyemizde George, Bay Killy Heyecanlı, Bayan Heyecanlı ve Büyük anneyle tanışacağız. George’un babası bir çiftçi annesi ise bir iş kadınıdır. Bu yüzden George, sık büyükannesiyle baş başa kalıyor ve bu durumdan hiç hoşlanmıyor. Büyükannesi aksi, korkunç, can sıkıcı biri olarak tanınıyor ve o büyük sandalyesinden kalmak bilmiyor. Sürekli yakınıp mızmızlanıyor, şikâyet ediyor. George’un büyükannesi günde üç defa ilaç alıyor ve George bunu biliyor. George büyükannesinden kurtulmak ve onu korkutmak için bir ilaç hazırlıyor. George büyük bir tencereye ne bulursa koyuyor. İlk önce George Altın Parıltısı Saç Şampuanı adlı bir şişeyi tencereye boşaltıyor sonra bir diş macununu hepsini tencereye boşaltıyor. Süper Köpüklü Traş Şampuanı adlı bir şişeyi de tencereye boşaltıyor. Sonra çamaşır odasındaki, Babasının Ambarındaki nerdeyse her şeyi tenceresinin içine atıyor. Büyükannesinin ilacının saati on bir o yüzden hızlı olması gerekiyor. George ilacı hazırlıyor ve kaynatıyor. Büyükannesine içirdiğinde ise büyükannesi birden abuk subuk sesler çıkartmaya başlıyor. Birden şişmeye başlıyor ama sonra tekrar eski haline dönüyor ve boyu uzamaya başlıyor, tavanı delip geçiyor. Büyükannesi bunun kendisinin yaptığını söylüyor ama George bunun kendisinin yaptığını ispatlamak için bir tavuğa ilacını içirtiyor ve tavuk dev gibi bir tavuk oluyor. Yumurta yumurtladığında yumurtaların büyüklüğü bir futbol topu kadar oluyor. George’un babası bu duruma çok şaşırıyor ve George ile beraber tüm hayvanlarına içirtiyor. En sonunda ilaç bitiyor ve yenisini yapmak zorunda kalıyorlar ama George ve babası ne kadar uğraş salarda ilacı tekrar yapamıyorlar.
Ömer Öz ve Güney Kılıç
Darüşşafaka 5 D Sınıfı Öğrencileri
11 Mart 2011 Cuma
Bisküvi Adam / Mairi Mackinnon, İş Bankası Kültür Yayınları, 2010

Bisküvi Adam / Mairi Mackinnon, İş Bankası Kültür Yayınları, 2010
Bisküvi Adam resimleriyle ve macerasıyla gerçekten çok güzel bir kitap. 4 aylık oğlum ve 5,5 yaşındaki yeğenimin en sevdiği kitaplardan biri. Oğlum renkli resimlerine bakmaya bayılıyor. Gerçekten kitabın resimleri çok güzel. Yeğenim ise Bisküvi adamın yaramazlığına bayılıyor hatta bu kitaptan sonra bu bisküvinin aynısını yapmaya karar verdik. Bizimki canlanmayacak olsa da çok keyifli bir tecrübe olacağından eminiz. Zaten bu çok ünlü bir masal ve çocuklar tarafından çok seviliyor.
26 Şubat 2011 Cumartesi
Aklını Arayan Çocuk / Özden Aslan, Elma Yayınevi, 2010

Aklını Arayan Çocuk isimli kitabın Darüşşafaka Kütüphanesi'ndeki ilk okuru Merve Çolak. Kitabı ödünç alarak bir solukta okuyup iade eden Merve bu kitapla ilgili düşüncelerini şu şekilde dile getiriyor:
"Özden Aslan'ın Aklını Arayan Çocuk kitabı; Damla adında bir kızın bir sürü olaylar yaşayıp yeni şeyler öğrenmesini anlatıyor. Bir keresinde Damla ayak bileğini incitiyor ama arkadaşlarıyla oyun oynamaya daldığı için sağlığını ihmal ediyor. Doktora gittiklerinde doktor neden şimdiye kadar gelmediklerini soruyor. Damla "Aklım nerdeydi bilmiyorum doktor amca" diye cevap veriyor :)
22 Şubat 2011 Salı
İstanbul Masalı / Mine Soysal, Günışığı Kitaplığı, 2005

"29 MAYIS 1453 günü, imparator sarayının da bulunduğu Ayvansaray düştü. Doğu’nun bin yıllık görkemli Hıristiyan başkentinin yıkıntıları üzerine, artık Osmanlı bayrakları dalgalanıyordu. Konstantinopolis’in Osmanlılar’ın eline geçmesi dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası oldu. Osmanlılar’la birlikte kentin adı da değişecek, bundan böyle ona İstanbul denecekti. Çok eski zamanlardan beri kullanıldığı bilinen İstanbul adının,büyük olasılıkla Eski Yunan dilinde “kentte”, ”kentin içinde” anlamına gelen “İstanpolin” ya da “Stinpoli “ sözcüklerinden türediği kabul edilir. Tükçe’deki ses uyumu gereği, önce Istanbol, sonraları da İstanbul söyleyişi yaygınlaşmış olmalıdır."
Kitabı okuyan: Merve Çolak
Kütüphane: Darüşşafaka Kütüphanesi