Etiketler

26 Şubat 2011 Cumartesi

Aklını Arayan Çocuk / Özden Aslan, Elma Yayınevi, 2010



Aklını Arayan Çocuk / Özden Aslan, Elma Yayınevi, 2010.

Aklını Arayan Çocuk isimli kitabın Darüşşafaka Kütüphanesi'ndeki ilk okuru Merve Çolak. Kitabı ödünç alarak bir solukta okuyup iade eden Merve bu kitapla ilgili düşüncelerini şu şekilde dile getiriyor:

"Özden Aslan'ın Aklını Arayan Çocuk kitabı; Damla adında bir kızın bir sürü olaylar yaşayıp yeni şeyler öğrenmesini anlatıyor. Bir keresinde Damla ayak bileğini incitiyor ama arkadaşlarıyla oyun oynamaya daldığı için sağlığını ihmal ediyor. Doktora gittiklerinde doktor neden şimdiye kadar gelmediklerini soruyor. Damla "Aklım nerdeydi bilmiyorum doktor amca" diye cevap veriyor :)
Kitabı beğenerek okudum, özellikle 7-10 yaş arasındaki çocuklara tavsiye ederim. Çocuklara günlük yaşamda karşılaşabileceği sorunlar karşısında uygulanabilecek basit çözümler sunuyor..."

22 Şubat 2011 Salı

İstanbul Masalı / Mine Soysal, Günışığı Kitaplığı, 2005




İstanbul Masalı / Mine Soysal, Günışığı Kitaplığı, 2005

Mine Soysal sizler tarafından beğenilen yazarlarımızdan... İstanbul Masalı isimli kitabı kütüphanemizden ödünç alarak okuyup iade eden öğrencimiz Merve Çolak kitabı çok beğenmiş ve bize kitaptan bir alıntı yollamış:


"29 MAYIS 1453 günü, imparator sarayının da bulunduğu Ayvansaray düştü. Doğu’nun bin yıllık görkemli Hıristiyan başkentinin yıkıntıları üzerine, artık Osmanlı bayrakları dalgalanıyordu. Konstantinopolis’in Osmanlılar’ın eline geçmesi dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası oldu. Osmanlılar’la birlikte kentin adı da değişecek, bundan böyle ona İstanbul denecekti. Çok eski zamanlardan beri kullanıldığı bilinen İstanbul adının,büyük olasılıkla Eski Yunan dilinde “kentte”, ”kentin içinde” anlamına gelen “İstanpolin” ya da “Stinpoli “ sözcüklerinden türediği kabul edilir. Tükçe’deki ses uyumu gereği, önce Istanbol, sonraları da İstanbul söyleyişi yaygınlaşmış olmalıdır."

Kitabı okuyan: Merve Çolak
Kütüphane: Darüşşafaka Kütüphanesi