Etiketler

5 Temmuz 2010 Pazartesi

Neden Kitap Okunur?



Sevgili Çocuk :)



Her meraklı çocuk gibi sen de yaptığın şeylerin nedenini merak ediyorsun... İyi bir okur olmanın en önemli başlangıcıdır meraklı sorular... Eğer "neden kitap okunur" sorusunun cevabını merak ediyorsan bu yazıya devam edebilirsin :)


Bu blogtaki kitaplarda yaş sınırlaması yoktur... Genelde buradaki kitaplar, okul öncesinde anne babanın sana okuyabileceği ilgini çeken türden kitaplar... Kendin okumayı öğrendikten sonra aynı kitapları kendi kendine okuyup tekrar değerlendirebilirsin.


Eğer okul öncesi dönemindeysen duyularını geliştirmek ve duygularını tanımak yoluyla meraklarını gidermek ihtiyacındasın. Bu kitaplar öncelikle kendini ve yakın çevreni tanımana yardımcı olacaktır. Öğrenme yaşantın, kitaplardan öğrendiğin yeni kavramlar ile zenginleşecek, kendine ve çevrene karşı güven duygun gelişecektir.


Okuma yazma etkinlikleri bir yandan dil gelişimini hızlandırır, diğer yandan derslerdeki ve çeşitli alanlardaki başarının temelini oluşturur. Okuma yazma sürecini başarılı bir şekilde gerçekleştirirsen hem kendi duygu ve düşüncelerini daha açık anlatabilirsin hem de çevrenle daha etkili iletişim kurabilirsin.


Kitaplarla senin aranda kurulan etkileşim, senin estetrik beğenilerini yükseltecek, yaşam ve insan gerçekliğine ilişkin bilgileri edinmene önemli katkılar sağlayacaktır. Böylece araştırma yapma ve okuma isteğin artacak, yaratıcılığın ve düş gücün gelişecektir.


Keyifli Okumalar,




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder