Etiketler

22 Şubat 2011 Salı

İstanbul Masalı / Mine Soysal, Günışığı Kitaplığı, 2005




İstanbul Masalı / Mine Soysal, Günışığı Kitaplığı, 2005

Mine Soysal sizler tarafından beğenilen yazarlarımızdan... İstanbul Masalı isimli kitabı kütüphanemizden ödünç alarak okuyup iade eden öğrencimiz Merve Çolak kitabı çok beğenmiş ve bize kitaptan bir alıntı yollamış:


"29 MAYIS 1453 günü, imparator sarayının da bulunduğu Ayvansaray düştü. Doğu’nun bin yıllık görkemli Hıristiyan başkentinin yıkıntıları üzerine, artık Osmanlı bayrakları dalgalanıyordu. Konstantinopolis’in Osmanlılar’ın eline geçmesi dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası oldu. Osmanlılar’la birlikte kentin adı da değişecek, bundan böyle ona İstanbul denecekti. Çok eski zamanlardan beri kullanıldığı bilinen İstanbul adının,büyük olasılıkla Eski Yunan dilinde “kentte”, ”kentin içinde” anlamına gelen “İstanpolin” ya da “Stinpoli “ sözcüklerinden türediği kabul edilir. Tükçe’deki ses uyumu gereği, önce Istanbol, sonraları da İstanbul söyleyişi yaygınlaşmış olmalıdır."

Kitabı okuyan: Merve Çolak
Kütüphane: Darüşşafaka Kütüphanesi

1 yorum:

  1. Sands Casino - Slot Machines in Las Vegas | Review, Demo
    The Sands Hotel is one of Las Vegas's 샌즈 카지노 회원가입 best hotels, offering its guests an incredible range of slots, table games, and luxury restaurants. Rating: 4 · ‎Review by Mark Sherwood

    YanıtlaSil