Etiketler

26 Ekim 2010 Salı

Mutlukent'in Yöneticisi / Emin Özdemir, Kök Yayıncılık, 2005





Mutlukent'in Yöneticisi / Emin Özdemir, Kök Yayıncılık, 2005


Kitabı, kütüphaneden ödünç alıp severek okuyan Melis'ten dinleyelim:


"Bana göre tamamen eğitici ve öğretici bir kitap .Benim yaş grubumun da okuyabileceği kapasitede. Bol hikayelerle anlatılıyor. Planlı çalışmamıza da yardımcı olabilir.


Kısacası size özetleyim:
Bir bilge vardır bu bilgenin karsını erken ölür. İki çocuğuyla tek başına kalır. Bir gün gelir bilge ölür. Oğullarının birine 100 altın birine ise kendi yazdığı bir kitabı verir. Bu kitabı verdiği oğlu büyür ve başka bir ülkeye gider bu ülkenin adı ‘DERTLİKENT’bu ülkeye bir yönetici gerekir bu çocuk bu ülkenin yöneticisi olmak için sınava girer ve kazanır.


İşte size kitaptan bir alıntı:

ANNE YÜREĞİ


Delikanlı, katı yürekli bir kızı sevmiş ve onunla evlenmek istemişti. Ancak kız, korkunç bir şart ileri sürerek:

- Senin sevgini ölçmek istiyorum, dedi. Bunun için de köpeğime yedirmek üzere bana annenin kalbini getireceksin. Delikanlı, tüyler ürperten bu teklif karşısında ne yapacağını şaşırmış ve uzun bir tereddütten sonra hislerine mağlup olup annesini öldürmeye karar vermişti. Annesi, belki de durumu ark ettiği icin oğluna fazla direnmedi. Ve çocuk, annesini öldürerek kalbini bir mendile koydu. Delikanlı , kızın isteğini yerine getirmiş olmanın heyecanıyla yolda koşarken, ayağı bir taşa takıldı. Kendisi bir tarafa, mendil içindeki kalp bir tarafa fırladı. Canının acısından, ağzından ister istemez “Ah anacığım!” sözleri döküldüğünde annesinin tozlara bulanan ve hala soğumamış olan kalbinden bir ses yükseldi:

- Canım yavrum, bir yerin acıdı mı?

Melis SATIKBOĞA

Darüşşafaka Eğitim Kurumları

6 B sınıfı öğrencisi

1 yorum: